“Opskrifter og små glimt af hverdagslykke” er udgivet på NYT NORDISK FORLAG ARNOLD BUSCK. Forfatteren Ann-Christine Hellerup Brandt står bag bloggen Valdemarsro.dk. I bogen har Ann-Christine samlet alle sine nye favoritopskrifter, samt nogle af de mest populære fra bloggen.
Jeg modtog bogen en sensommerdag her i september, og den kom med i haven med det samme, og blev læst på en solskinsfyldt og smuk eftermiddag.
Og det var det helt rigtige sted at læse Ann-Christines bog. I haven en eftermiddag i det skønneste vejr. Sol fra en skyfri himmel, kaffe på bordet, en skøn duft af roser og lyden af børn på legepladsen i baggrunden. For det er ikke “bare” en bog med gode opskrifter. Det er en bog med små hyggelige og meget personlige historier og billeder. Billederne har Ann-Christine selv taget, og det er virkelig smukke billeder med stemning og stor kærlighed til mad, skønne unger og masser livsglæde. At finde stor lykke i de mindste ting. Stoppe op og nyde smage og dufte og sætte tiden i stå. Det formåede hun at gøre for mig den eftermiddag der på terrassen. Jeg havde tænkt, at jeg lige hurtigt skulle bladre den igennem først, men fanget blev jeg, og læste det hele fra en ende af.
Skøn bog jeg varmt kan anbefale alle, der elsker sund og god mad uden løftede pegefingre, og som kan finde lykke og glæde i de små ting i hverdagen. Den er så inspirerende.
Opskrifterne er tiltalende og lækre. Det er opskrifter på sund og dejlig mad, lavet af enkle råvarer, og det er retter, der er nemme at gå til. Det er opskrifter på god hverdagsmad og med mange små fif til at gøre maden ekstra lækker og tiltalende. Der er også lækre eftermiddagssnack og gode madpakkeidéer til børnene.
Jeg har prøvet et par opskrifter fra bogen her i weekenden. Jeg bagte bagels og lavede hindbær-vanilje sirup. Nogle bagels blev brugt om aftenen og fyldt med salat, skinke, tomat og karrydressing, og nogle blev brugt til morgenmaden, hvor de blev ristet og fyldt med en god ost. Græsk yoghurt i glas med grofthakkede cashewnødder og den skønne hindbær-vaniljesirup var også et stort hit på morgenbordet.
Til sidst har jeg en ting helt i småtingsafdelingen, men som jeg i den grad frydede mig over, da jeg sad med bogen. Alle overskrifter starter med små bogstaver – også i opskriftsindekset. Jeg elsker små bogstaver. Hvis det stod til mig, skulle man aldrig bruge de store bogstaver, for de er altså ikke så pæne, og alligevel starter jeg selv grammatisk korrekt her på bloggen med store bogstaver… hmm… stof til eftertanke <3
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.