Jeg elsker rodfrugter, og de smager så godt bagt i ovnen. Her bevares saft og kraft.
Jeg har ikke lavet en udførlig opskrift, det kan ikke svare sig, men her er fremgangsmåden:
Jeg har brugt pastinakker, gulerødder og rødbede. Jeg har vendt dem i god olivenolie, en smule balsamisk blommeeddike og så har de fået et drys tørrede chiliflager og et lille dryp flydende honning. Ellers er der jo den helt traditionelle, hvor de vendes i lidt olivenolie, drysses med timian og får et dryp honning, og så dryppes der citronsaft over, når de kommer ud af ovnen. Det var faktisk sådan, jeg ville have lavet dem, men der var ingen timian i skabet, så det blev en lidt anderledes version i dag, men absolut ikke ringere.
Portionen i fadet passer til 1 person, i hvert fald, når det er mig. Der er en mellemstor rødbede, 2 store gulerødder og 1 stor pastinak.
Drysses evt. med salt.
Fadet sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 45 minutter.
I dag har jeg lavet kylling til. Her har jeg fået brugt noget af hvidløgssmørret fra nytårsaften, og det er helt perfekt til at stege kylling i. Der er også lige kommet lidt på kyllingen ved servering, og så et par skefulde kapers. Lækkert måltid, der kom ud af det.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.