Tror det er sidste variation af fastelavnsboller for i år 😉 En slags kanelsnegl møder fastelavnsboller… eller noget… Den blev jeg lige nødt til at have med 🙂 Lækker blød bolle med møre æblestykker og skøn kanelcreme 🙂
De her fastelavnsboller har fået lidt anderledes pynt på toppen. En spiral af pyntedej, og så pensles de med varm sirup, lige når de kommer ud af ovnen. Skinnende, fedtede og søde – what’s not to like? 😀
Du kan undlade spiralen på toppen, og komme en almindelig glasur på i stedet for. Hvis du gerne vil have billeder til fremgangsmåde på cremen, så kig forbi “Kagecreme – bagefast”.
Ingredienser – 16 styk
dej
50 g. gær
3 dl. lunt vand
1 æg
3 spsk. sukker
150 g. blødt smør
550 g. hvedemel
creme
2½ dl. mælk
100 g. sukker
4 spsk. maizena
1 spsk. kanel
3 æg
2½ dl. fløde
desuden bruges 3 æbler + 2 tsk. vaniljesukker
pyntedej
100 g. hvedemel
ca. 1 dl. vand
desuden bruges ca. 1 dl. sirup til at pensle med
Start med cremen.
Kom mælk, sukker, maizena og kanel i en gryde og pisk det sammen.
Kom fløde og æg i og pisk det sammen (så længe det er koldt, er det noget sjovt ægge-trevlet noget, men når det varmes op, bliver det fint).
Varm blandingen op under piskning.
Kog igennem et minut under piskning.
Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Cremen køler ned til stuetemperatur, inden den kommes i bollerne. Du kan også lave cremen dagen før. Så skal den opbevares på køl.
Når cremen skal bruges, røres den kort igennem.
Æblerne skrælles og skæres i mindre tern.
Kommes i en gryde med vaniljesukker og 2 spsk. vand.
Damp æblerne møre. De skal ikke blive til mos, bare lige mørne.
Kom æblestykkerne op i en skål, og lad dem køle ned til stuetemperatur.
Til dejen kommes alle ingredienser i røremaskinen.
Ælt dejen godt til en blød og klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Del dejen i 16 stykker og tril dem til boller.
Tryk bollerne flade og læg en god skefuld creme på hver.
Kom små æblestykker på.
Saml bollen omhyggeligt.
Lægges på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Rør “pyntedejen” sammen. Den skal have en konsistens, så den ikke flyder for meget, så forholdet mellem mel og vand er vejledende. Den må heller ikke være for fast. Min er blevet lige lidt til den faste side, men hellere det, end den flyder for meget ud 🙂
Kom dejen i en sprøjtepose. Klip et lille hul og sprøjt spiraler på de hævede boller.
Bages ved 210 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter.
Varm siruppen op i en lille gryde. Den skal ikke koge, men bare være varm og tynd.
Pensl den varme sirup på bollerne, lige når de kommer ud af ovnen.
Hej.
De skal prøves, ser bare gode ud. Elsker kanel.
Jeg tror bare jeg vil prøve at rive æblet og røre det i cremen og så i bollen.
VH Pia