Jeg har modtaget “Danskernes småkager – et småkageleksikon” af Bettina Buhl fra Nyt Nordisk Forlag.
Allerede når man ser forsiden og læser titlen på bogen, bliver man glad 🙂
Bettina Buhl er madhistoriker, og hun har gravet de bedste af de traditionelle opskrifter frem, og præsenterer dem, så de er opdateret for et moderne publikum. Med alle opskrifter følger fakta om deres baggrunds- og kulturhistorie, og det er altså bare hyggeligt.
I en tid som vores, hvor man eksperimenterer med at bage med alternative melsorter, er fortidens opskrifter absolut et gensyn værd, da man også i krigs- og krisetider har brugt forskellig slags mel i småkagerne, og i bogen er der blandt andet også opskrifter med rugmel, bygmel og ærtemel.
Personligt synes jeg, at det er en skøn bog, og den giver vigtig historie og kultur videre til kommende generationer. Så her er absolut en skøn idé til årets jule- eller mandelgaver 🙂
Jeg bagte “Sukkernødder” fra bogen for nogle dage siden. Søde, sprøde og fine småkager til en kop kaffe eller som tilbehør til is. Billedet er mit eget, og opskriften kan du finde i bogen 🙂
Bogen er sponseret af Nyt Nordisk Forlag. Min mening om bogen, er helt min egen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.