I morgen er der dømt hygge her i familien, og jeg skal helst bruge mindst mulig tid i køkkenet 🙂 Mine kære skal blandt andet forkæles med pandekager, og dem kan man fint bage dagen før. De kan også kommes i fryseren, hvis man vil være i rigtig god tid 😉
Jeg har kommet et stykke bagepapir mellem mine pandekager, så de er nemme at skille ad igen. De ryger i køleskabet, og når vi skal have dem i morgen varmer jeg dem lige kort i ovnen ved 160 grader almindelig ovn.
Jeg laver vaniljeis og jordbæris til pandekagerne, men det er også virkelig lækkert – og hurtigt – at servere dem med flødeskum og friske bær 🙂
Hvis du også gerne vil forkæle dine kære med noget lækkert her i weekenden, så skal du måske også lave sådan en stak 🙂
Hvis du gerne vil have billeder til fremgangsmåden, så kig forbi “Pandekager – gode til hverdag”. Opskriften finder du under billederne 🙂
Ingredienser – 6 store pandekager
100 g. hvedemel
3 æg
3 spsk. rørsukker
revet skal af ½ øko citron
½ tsk. vaniljepulver – eller korn af 1 vaniljestang
25 g. smeltet smør
2½ dl. sødmælk
Mel, æg, rørsukker, citronskal og vanilje piskes godt sammen, så der ikke er klumper i.
Pisk den smeltede smør i.
Pisk mælken i. Den er på nuværende tidspunkt en tynd dej.
Lad dejen hvile i ½-1 time. Dejen er nu blevet lidt tykkere, men det er stadig en tynd dej, og det skal det være.
Kom lidt smør på panden – kun til den første pandekage – og steg pandekagerne i ca. 1 minut på hver side ved middel varme.
Læg pandekagerne på et fad med bagepapir imellem.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.