Jeg har efterhånden lavet rødkål nogle gange. Jeg har ind imellem prøvet at liste lidt julekrydderier i – kanel, nelliker og stjerneanis – men det er ikke rigtig faldet i god jord 😉
I år har jeg fået bikset en helt fantastisk rødkål sammen – prale… prale.. 😉 men det er en lækker kombination med æbleeddike og øl. Jeg har brugt en hvidtøl, men en god mørk “rigtig” øl ville også være fortrinlig at bruge.
Jeg koger ikke min rødkål så længe. Den får 1 time. Så er den ikke rå, men der er lidt bid i. Jeg er ikke så god til mad, der er for blødt.
Min rødkål er røget på frost – har snart en overfyldt fryser 😉 – og så er der både til juleaften og til vores julefrokost.
Når den bliver varmet igen, får den en sjat fedt fra anden. Det smager fantastisk.
Ingredienser – ca. 1,2 kg. rødkål
1 kg. rødkål
1 dl. æbleeddike
2 dl. hvidtøl
3 spsk. ribsgelé
1 dl. rørsukker
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
smør til at stege i
Rødkålen skæres i små stykker.
Svitses i en stor gryde i en god klat smør.
Når kålen falder lidt sammen tilsættes resten af ingredienserne.
Kålen småsimrer under låg i 1 time.
Når kålen er færdig smager man den til med eddike, sukker og salt. Det jeg har listet op, er præcis det jeg har kommet i, og det bliver godt!
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.