Måden at lægge kagen sammen på, florerer på nettet i en variation med Nutella mellem lagene. Jeg synes, den er julehyggelig med kanel i, og har lavet en fed gærdej, der er super lækker at arbejde med.
Ingredienser dej
2 dl. lunt vand
25 g. gær
2 æg
½ tsk. salt
3 spsk. sukker
75 g. blødt smør
500 g. hvedemel
Ingredienser fyld
250 g. blødt smør
200 g. sukker
2 spsk. kanel
2 tsk. vanillesukker
Start med dejen:
Kom alle ingredienser i røremaskinen. Vand og gær først.
Ælt dejen godt.
Sæt dejen til hævning lunt og tildækket i ½ time.
Rør alle ingredienser til fyldet sammen med elpiskeren.
Del dejen i 4 lige store stykker.
Rul et stykke dej ud ad gangen i en cirkel med en diameter på ca. 30 cm.
Læg stykket på en bageplade.
Smør 1/3 af fyldet på. Undgå at smøre helt ud til kanten.
Rul næste stykke dej ud som det første og læg over.
Smør igen fyld på. Fortsæt sådan med de to sidste stykker dej.
Tryk kanten godt sammen hele vejen rundt.
Del kagen i 16 stykker, som på billedet. Undgå at skære helt igennem på midten.
Dejstrimlerne snoes sammen to ad gangen som på billederne.
Efterhæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Pensles med sammepisket æg og mælk.
Bages ved 210 grader i 25 minutter.
Lad kagen køle af på bagepladen.
Nydes gerne lun.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.